تولد و تحصیلات
حضرت آیت الله سیّدمحمّد ضیاءآبادی فرزند مرحوم حجّه الاسلام حاج سیّد محمود ضیاءآبادی (طاب ثراه) در سال ۱۳۰۹ هجری شمسیدر قریهی ضیاءآباد از توابع قزوین به دنیا آمد و در شهر قزوین پس از فراگیری مقدّمات علمی: صرف و نحو، منطق، معانی و بیان و معالم الاصول از اساتید معظّم رحمه الله علیهم اجمعین ،لمعتین ،رسائل، مکاسب و شرح منظومه را از محضر پرفیض حضرت آیت الله حاج سیّدابوالحسن رفیعی قزوینی رضوان الله تعالی علیه استفاضه کرده و سپس به حوزهی علمیّهی قم مشرّف و در مدرسهی فیضیّه اقامت گزیدند. معظّم له بیش از پانزده سال در آن شهر مقدّس اشتغال به تحصیل فقه و اصول و فلسفه داشت. قسمتی از کفایه را در حلقهی درس مرحوم آیت الله حاج شیخ عبدالجواد اصفهانی و قسمت دیگر آن را در حلقهی درس مرحوم آیت الله سلطانی رحمه الله علیهما فراگرفت و در حوزهی درس خارج مرحوم آیت الله العظمی بروجردی قدّس سرّه، فقه و اصول حضرت آیت الله العظمی خمینی قدّس سرّه و درس فلسفهی حضرت آیت الله علاّمه طباطبایی قدّس سرّه شرکت میکرد.
فعالیت
در سال ۱۳۴۰ شمسی پس از رحلت آیت الله بروجردی به تهران عزیمت و در حوزهی علمیّهی عالم بزرگوار مرحوم حاج شیخ احمد مجتهدی قدّس سّره به تدریس مطوّل، معالم و لمعتین ، رسائل و مکاسب پرداخت. بخش عمده ای از فعّالیّت های ایشان، تشکیل جلسات هفتگی تفسیر قرآن مجید و بحثهای معارفی و اخلاقی برای توده مردم بوده است. در سالیان اخیر این سخنرانی های ضبط شده، به صورت سلسله نشریاتی تحت عنوان صفیر هدایت ،صفیر ولایت و صفیر سعادت منتشر گردید و همچنان ادامه دارد …
آثار
- حسین(ع) چراغ هدایت، کشتی نجات ۲- توبه یا شرح دعای سیو یکم صحیفه سجادیه ۳- بیان قرآن ۴- توسل از دیدگاه عقل، قرآن و حدیث و پاسخ به شبهات ۵- موعظه، راه پیشگیری از نفوذ شیطان در دل انسان…
