خانه / ویژه ها / کتاب ارزشمند حکمت های عاشورایی در جلسه۱۳۹ مرجع شناسی کتب عاشورایی بررسی شد

کتاب ارزشمند حکمت های عاشورایی در جلسه۱۳۹ مرجع شناسی کتب عاشورایی بررسی شد

بسمه تعالی

به همت موسسه فرهنگی هنری فرهنگ عاشورای شهرستان دزفول، جلسه ۱۳۹ مأخذ شناسی و مرجع شناسی کتب عاشورایی، روز گذشته، چهارشنبه ساعت ۲۱:۳۰  با تلاوت آیاتی از کلام الله توسط قاری محترم جناب آقای پوررکنی و سپس دکلمه خوانی مهندس خاضعی نیا، مدیر موسسه از متنی از کتاب «حسین امام فضیلت ها و زیبایی ها» نوشته دکتر سنگری آغاز شد.

در این جلسه جناب آقای دکتر محمدرضا سنگری تحلیل و بررسی کتاب این جلسه را اینگونه آغاز کردند:  کتابی بسیار ارزشمند و کتابی بسیار لازم که جایش خالی بود در عرصه پژوهش های عاشورایی با عنوان «حکمت های عاشورایی» نوشته  دکترعباس ویجویی  ملقب به دلجو، نشر سبحان، که در سال ۱۳۹۵ به چاپ رسیده است، جلد اول این کتاب ۶۱۶ صفحه و جلد دوم ۲۲۳ صفحه دارد؛ جناب آقای عباس ویجویی یا دلجو، شخصیتی بسیار پویا و پرکار، ۴۹ سال سن دارند، مسلط بر منابع تاریخی و مقاتل هستند، ایشان هم پرورده حوزه هستند و هم دانشگاه، تسلط فوق العاده در زمینه مداحی و ذاکری دارند و مجموعه ای به اسم «روضه الذاکرین» دارند و در این حوزه سال هاست که به تدریس مشغولند و شاگردان بسیار زیادی دارند. دکتر سنگری توصیه کردند که افرادی که سوالاتی که در زمینه عاشورا دارند این کتاب را مطالعه کنند.

دکتر سنگری اعلام کردند ما در حوزه عاشورا سوالاتی داریم، این سوالات زمینه ای را ایجاد کرده که جناب آقای دلجو این سوالات را جمع آوری کرده اند و کوشش کرده اند که برای آن ها پاسخی پیدا کنند. بخشی از این سوالات به خدمت آیت الله جوادی آملی داده شد که به آن ها پاسخ داده شده است و در جلد اول این کتاب عنوان شده و حکمت بسیاری از حکمت های عاشورا مطرح می شود؛ جلد دوم به ابهام ها و مفقود های دو کتاب ارزشمند لهوف و نفس المهموم پرداخته است.

کتاب حکمت های عاشورایی با همین مجموعه موسسه عاشورای شهرستان دزفول پیوند دارد و نویسنده هم در جلد دوم کتابِ خود به این نکته اشاره کرده است که در زمانی ایشان تعدادی سوال را مطرح کردند و این سوالات در اختیار موسسه عاشورا قرار گرفت و با مدیریت مهندس خاضعی نیا، جمعی از خواهران و برادران در این موسسه به این سوالات پاسخ دادند و در کتابی تحت عنوان پرسش تشنگی که در موسسه عاشورا موجود میباشد به چاپ رسید و انشاءالله جلد سوم از مجموعه ی حکمت های عاشورایی، همین کتاب خواهد شد.

دکتر سنگری بعضی از سوالاتی که در این کتاب به آن ها پاسخ داده شده است را مطرح کردند که شاید سوال خیلی ها باشد:

چرا حسین را اباعبدالله می گویند؟ حکمت نامیدن امام حسین(ع) به ابا عبدالله چیست؟

چرا شب عاشورا اباعبدالله پرده ها را پس زد و بهشت را به یاران نشان دادند؟

چرا امام حسین شب عاشورا بیعت را از یاران برداشت و گفت هر که می خواهد برود؟

حکمت نماز خواندن ظهر عاشورا در وسط میدان چیست و  چر ا امام در خیمه  نماز را نخواند؟

چرا امام حسین از فرشتگان کمک نگرفت. جنیان خدمت امام حسین(ع) آمدند و عرض کردند که می خواهند امام را کمک کنند ولی امام نپذیرفت چرا؟

چرا ما بر امام حسین(ع) گریه می کنیم؟

حکمت بردن زنان و بچه ها را به کربلا چیست؟

 

 

در ادامه دکتر سنگری به بررسی مفصل مسئله حکمت که در این کتاب به آن پرداخته شده است، پرداختند.

ادامه ی بررسی و نقد این کتاب در جلسه آینده که زمان آن متعاقبا اعلام خواهد شد برگزار می گردد.

موسسه فرهنگی هنری فرهنگ عاشورا

telegram

همچنین ببینید

جریان‌شناسی فکری معارضان قیام کربلا

نام کتاب: جریان‌شناسی فکری معارضان قیام کربلا مؤلف: محمدرضا هدایت پناه محل نشر: قم ناشر: ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.